La pols del Sahara té traces radioactives! ☢

Aquests dies haureu pogut comprovar que els cotxes sembruten amb pols del vent 💨del Sahara (el cotxe dels meus pares està fet una porqueria 🚗)… Però, sabieu que conté traçes radioactives?

Ahir en parlaven al TV3, a El Temps, i a RAC1. Científics francesos 🥐de l’Associació pel Control de la Radioactivitat de l’Oest (ACRO) han analitzat mostres d’aquesta “sorra” i hi han descobert traçes de Cesi-137, un producte radioactiu ☢causat per una fissió nuclear causada per una explosió nuclear🤯.

Com apunta TV3 ✏, “no es tracta de nivells radioactius que siguin tòxics per a la salut humana, però, segons l’informe, la contaminació radioactiva estaria produïda per les explosions nuclears dels assajos nuclears francesos de fa 60 anys a Algèria”.

Per cert, ja que parlem de radioactivitat, podriem parlar d’una dona… Suposo que haureu endevinat. Sí, és Marie Curie💯👩‍🔬.

Marie Curie al seu laboratori

Marie Salomea Skłodowska (de casada Marie Curie)👩‍🔬, va nèixer al 1867 a Varsovia, Polonia. Va ser pionera en el camp de la radioactivitat☢ i va guanyar dos premis Nobel (un al 1903 de física junt amb el seu marit Pierre Curie i a Henri Becquerel i l’altre en solitari al 1911 de química)🧪.

Va morir al 1934, a l’edat de 66 anys, per una anemia aplàstica a causa de l’exposició dels tubs d’assaig que portava a butxaques al treballar🧪🧪🧪.

La conclusió que podem extreure d’això🤔💭? No toqueu la terra dels cotxes o balcons, i si ho heu fet, renteu-vos bé les mans després de tocar-la! 👍

3 respostes a “La pols del Sahara té traces radioactives! ☢

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Create your website with WordPress.com
Per començar
A %d bloguers els agrada això: